162013aug

Energie Monitoring

Tegenwoordig is monitoring van het energieverbruik een hot thema. Er moet bezuinigd worden op de uitgaven en men begint in te zien dat het energieverbruik zich hiervoor prima leent. Maar om te kunnen besparen op je verbruik is het eerst nodig te weten wat het verbruik is. PowerQ wil en kan hier als energieadviseur een grote rol spelen.


Voor onze klanten monitoren wij al globaal het verbruik over de jaren en in sommige gevallen is dit uitgebreid tot actieve monitoring op basis van maandverbruiken. Om de mogelijkheden nog verder uit te breiden is PowerQ een samenwerking aangegaan met een software ontwikkelaar die al jaren actief is op het gebied van monitoring. Zij hebben een web-based monitoring applicatie ontwikkeld voor groot- en kleinverbruik, waarin het verbruik van de locaties wordt weergegeven.


Op dit moment levert het systeem significante voordelen op wanneer wij voor onze klanten de energie inkoop verzorgen. Nu de verbruikersprofielen heel goed inzichtelijk zijn, kunnen wij lagere opslagen realiseren. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met ZEBS energie