Energiepartner met zorg


Op initiatief van PowerQ en Stichting ZEBS is ZEBS Energie opgezet. ZEBS energie regisseert de energiezaken van grote marktpartijen in de zorg, leisure en de IT markt. Klanten kunnen het energiebeheer volledig outsourcen, van inkoop tot factuurbeheer. ZEBS energie reduceert de complexiteit in de energiemarkt en is daarmee een welkome energiepartner voor haar klanten.
PowerQ voert binnen ZEBS energie de operationele zaken uit en de Raad van Ontwikkeling (RvO) van Stichting ZEBS houdt daarop toezicht. De kerntaak van de RvO is het waarborgen van de ZEBS energie dienstverlening richting haar klanten. Hieronder leest u meer over de initiërende partijen van ZEBS Energie.


PowerQ, energie consultants
PowerQ is een ervaren energie adviesbureau. PowerQ helpt grote organisaties bij complexe interne en externe energiezaken. De dienstverlening van PowerQ gaat ervan uit dat de klanten behoefte hebben aan brede ondersteuning op het gebied van energie vraagstukken. Breed in de zin van energie advisering, maar ook in ondersteuning bij inkoop, implementatie van besparingsmaatregelen, uitvoeren van onderzoeken en controles. PowerQ heeft als doel alleen adviezen te geven die zij ook daadwerkelijk waar kunnen maken. Na het leveren van een advies, blijven ze daarom ook graag betrokken bij het implementatietraject.


PowerQ onderscheidt in de markt door diepgaande energiekennis in combinatie met realisatiekracht in de praktijk. “Wij doen wat we zeggen, en zeggen wat we doen” is de visie van de organisatie. De kracht van de slimme consultants ligt in het vertalen van de wensen van de klanten naar de uitvoering in de praktijk.

zebs2

Wat klanten zeggen  

 • “Energie inkopen, daar zijn experts voor nodig. Wij leveren liever zorg en zijn daarom heel blij met Zebs Energie.”

  Laura Vierveijzer

  De Zorgcirkel

 • “Slim strategisch inkopen met PowerQ en ZEBS – gewoon aantoonbaar beter.”

  André van der Werf

  GGZ Noord-Holland-Noord

 • “Zebs Energie maakt energie besparen meetbaar – ons energiebeleid heeft hierdoor een versnelling gekregen.”

  André Lijesen

  Florence

 • “De energiekennis en -kunde van Zebs Energie is wezenlijk voor professioneel energiemanagement bij Lentis en levert grote besparingen op die ten goede komen aan de zorg.”

  Peter Hofman

  Lentis

 

Stichting ZEBS


Stichting ZEBS is een initiatief van Peter Hofman, financieel directeur van de zorggroep Lentis. De visie van de Stichting is om innovatieve initiateven in de zorg bij elkaar te brengen. Bij deze initiatieven kunt u denken aan nieuwe samenbrengen van privaat en publieke partijen, verkennen van nieuwe duurzame investeringsmogelijkheden en het stimuleren van innovatie binnen de zorg. Nu de overheid met wijzigingen en bezuinigen in de zorg komt, zullen deze initiatieven van wezenlijk belang zijn om de markt nieuwe impulsen en perspectieven te bieden.

Klantcases